Fillers

Det blir allt vanligare att skulptera ansiktet med fillers för att återskapa förlust av fettvolym och benstruktur som naturligt börjar ske i 25 års ålder och pågår ständigt därefter. Här är det viktigt att man använder en bra produkt med maximal vävnadsintegration för naturliga resultat och att din behandlare har ett estetiskt öga för naturliga resultat. På kliniken värnar vi om att inte förändra någon utan att förbättra och återskapa det vi förlorat.

Ålder, hormoner, solexponering och rökning är alla faktorer som påverkar uppkomsten av fina linjer och rynkor.

Dessa faktorer gör huden skörare och mindre elastisk. Med åldern minskar mängden hyaluronsyra i huden som är så viktig för att bibehålla fukt.

Genom att injicera små mängder fillers, som innehåller hyaluronsyra, i huden binder den till sig vätska. På detta sätt får man ett resultat med en naturlig utfyllnad över fina linjer och rynkor.

På Skönhetsinstitutet utförs dessa behandlingar endast av specialistutbildad och certifierad leg.sjuksköterska.

Fillers Behandlingsområden

Läppar | Kinder | Käklinje | Panna | Haka | Tinning | Glabella | Nasolabialveck  | Mungipor | Näsa | Tear through (under ögonen) | Öronsnibbar | Hollow eyes | Pussrynkor

Att Tänka På Inför En Behandling Med Fillers

N

Ej ha en infektion, feber, sjukdomskänsla i kroppen.

N

Ej pågående inflammation i huden vid injektionsområdet

N

Ej ha någon Herpes infektion som pågår i kroppen eller injektionsområdet.

N

Ej vara gravid eller amma.

Om man äter Magnecyl eller Ipren eller liknande kan man lättare få blåmärken i injektionsområdet.

Välja behandlingsdag en dag då man inte ska träna samma kväll.

LINDA

OMRÅDEN:

Läppar
Kindben
Haka
Nasolabialveck
Marionettlinjer
Pussrynkor
Käklinje
Blanching-glabella
Mungipor
Tinning

LISA

OMRÅDEN:

Läppar
Kindben
Käklinje
Panna
Haka
Tinning
Nasolabialveck
Näsa
Tear through (under ögonen)
Öronsnibbar
Hollow eyes
Blanching-glabella
Pussrynkor

Amanda

OMRÅDEN:

Läppar
Nasolabialveck
Mungipor
Kindben
Haka
Käklinje
Tear through (under ögonen)
Blanching-glabella
Pussrynkor
tinning
panna

Daniela

OMRÅDEN:

Läppar
Nasolabialveck
mungipor

Priser
ml0,6123
pris2800 kr3500 kr5500 kr7500 kr

Exklusiv Liplush
3900 kr

Denna behandling är en skräddarsydd läppbehandling där vi kombinerar olika material för att återskapa läpparna och jobba med fina linjer runt munnen.

Behandlingsområden

Läppar

Med åren minskar halten hyaluronsyra i läpparna. När halten av hyaluronsyra minskar leder det till att rynkor framträder och att läpparna blir mindre fylliga. Volymförlusten gör våra läppar tunnare och mindre definierade. Vertikala linjer kan utvecklas vid läppkanten och löper från mungiporna ner mot hakan. 

Fillers fyller ut linjer och rynkor kring läpparna samtidigt som hyaluronsyran innanför huden drar till sig och bibehåller fukt. Första gången du gör en läppförstoring så återfuktas läpparna först och främst och vill du ha större volym rekommenderas att du upprepar behandlingen efter ca 3 månader.

Behandlingen Exklusiv Liplush innebär att vi kan kombinera två olika produkter med olika egenskaper för att skräddarsy din läppbehandling. Vi har möjlighet att ge dig en helt unik och 360 graders lösning till din behandling. Ofta är en enda produkt inte allsidig nog till att kunna leverera ett naturligt och personligt resultat, som många förväntar sig idag, men när du väljer Exklusiv Liplush som behandling kombinerar vi två produkter med olika förmågor och egenskaper för att skräddarsy och anpassa behandlingen till just dina önskningar och behov. Det kan tex vara att man vill kombinera volym i läpparna med konturer, pussrynkor och/eller nedåttippande munvinklar.

Nasolabialveck och mungipor

Området kring vår mun ger ofta ett budskap om vår ålder. Mungipor som pekar nedåt ger ett surt intryck och tydliga nasolabialveck gör att huden ser insjunken ut samt att du ser äldre ut. Med fillers och rätt injektionsteknik kan vi släta ut nasolabialveck och sura mungipor. Ofta beror framträdande nasolabialveck och sura mungipor på volymförlust i kinder och ibland även käklinje. Du hittar mer information om det under respektive område.

Kinder/kindben

Ett vanligt tecken på åldrande är volymförlust i midface/mellanansiktet. Kindbenen blir plattare och vi förlorar volym i våra fettkuddar. Detta i sin tur leder till slappare hud ner mot käklinjen och skuggor och veck vid nasolabialveck och mungipor. Även området under ögonen påverkas. Genom att återskapa den förlorade volymen i kinderna med fillers får du ett lyft av huden och kan förbättra hela nedre delen av ansiktet och ögonområdet då det sker en viss hudåtstramning. 

Fillers återställer förlorad volym så att ansiktet får tillbaka sina ungdomliga former och kan även användas inom andra delar av ansiktet.

 

Käklinje

Ett vanligt tecken på åldrande är en mindre rak och markerad käklinje. Detta beror ofta på volymförlust i kinder och förlorad benstruktur och volymförlust i käkvinkeln. Detta i sin tur leder till slappare och för mycket hud vid käklinjen och kan skapa skuggor och problematik vid mungipor samt så kallade ”hamsterpåsar” som är en kombination av fettkudde och slapp hud. Genom att återskapa den förlorade benstrukturen med fillers får du en åtstramning av huden och en rakare och jämnare käklinje.

Käklinje är också en vanlig behandling för män som vill framhäva sina maskulina drag.

Haka

Om du önskar förstärka dina ansiktsdrag/sitt hakparti eller markera din haklinje kan vi göra detta med hjälp av fillers. Det kan vara att du inte gillar din profil utifrån hur du är skapt från början men kan också bero på att du förlorar både benstruktur och fettvolym med åldern. Musklerna i hakpartiet blir också starkare när du åldras.

pre-jowl

Pre-jowl är ett område på båda sidorna av hakan. Det kan vara genetiskt men också en del av åldrandet att du tappar volym i ansiktet och får slapp hud eller så kallade ”hamsterpåsar” vilket är en kombination av fettkudde och slapp hud. Dessa orsakar ofta att det blir ihåligt mellan haka och fettkudden. Med hjälp av fillers kan vi återskapa volym i detta område vilket ger en rakare linje och fettkudden syns mindre. En vanlig orsak är volymförlust i kinder och käklinje och ofta kan en kombination med dessa områden göra resultatet ännu bättre. Du hittar mer information om det under respektive område.

Tearthrough

En behandling med fillers under ögonen kan hjälpa dig att se mindre trött ut. Med åldern krymper och flyttar sig fettkudden under ögat. Benstrukturen i ögonhålan krymper och gör att det blir mindre support för vävnaden. Detta kan göra att du ser insjunken och djup ut under ögonen. Huden blir också tunnare och man kan ibland se muskeln som ligger under vilket kan upplevas som mörka skuggor/ringar under ögonen. Med fillers kan vi återskapa volymen vilket ofta också förbättrar mörka skuggor/ringar i området. Om du har tendens att binda vätska under ögonen och är puffig på morgonen eller vid brist av sömn ska du vara försiktig med att lägga fillers då denna binder vätska och kan resultera i dåliga resultat. Det är också viktigt att din behandlare placerar fillersen korrekt under muskeln för att minimera risken för att binda vätska, att fillersen ska flytta på sig och orsaka en kant under området och för att inte få så kallad Tyndalleffekt (blåaktig ton i huden). Har du även volymförlust i kinderna rekommenderar vi alltid att börja med att behandla den då det ibland kan räcka, men framförallt för att man behöver ha support i kinden för att en Tear-trough behandling ska bli lyckad.

Tinning

Precis som vi förlorar volym i andra delar av ansiktet så gör vi det även i tinningen. Detta är något de flesta inte tänker på eller lägger märke till. För mycket fillers i kindbenen kan tex göra att tinningen ser ännu mer insjunken ut. Genom att återskapa volymförlusten i tinningen kan du även få ett lyft av slapp hud i områden nedanför som tex kind, käklinje, nasolabialveck och mungipa.

Panna

Med åldern förlorar vi både benstruktur och fettvolym i pannan. Detta resulterar i för mycket hud som ofta bidrar till hängande ögonbryn och ögonlock. En del kan också få en ojämn insjunken panna och/eller vertikala linjer/rynkor. En panna utan volymförlust, hängande ögonbryn och ögonlock rekommenderas alltid toxin som första val av behandling. Har du volymförlust och hängande ögonbryn och ögonlock så rekommenderar vi inte toxin då det ofta försämrar detta problem utan då rekommenderar vi fillers för att återskapa volymförlusten vilket slätar ut linjer/rynkor, fyller ut det ojämna insjunka och ger en åtstramande effekt av huden vilket kan läge ett lyft av ögonbryn och ögonlock.

Argrynka/Pussrynkor

Argrynka och pussrynkor kan komma av både muskelaktivitet och volymförlust. Vid enbart muskelaktivitet rekommenderar vi alltid toxin som förstahandsval av behandling särskilt i argrynkan då det är ett högriskområde vid behandling med fillers. Skulle inte toxin hjälpa att bli av med argrynkan kan man med en teknik som kallas Blanching lägga filers i området. Blanching går endast att göra med hyaluronsyrafillers av märket Belotero pga deras patenterade unika framställning av materialet vilket innebär att man inte kan få så kallad Tyndalleffekt (blåaktig ton i huden). Detta är den enda teknik vi rekommenderar vid behandling av argrynka med fillers för att undvika att injicera i artären i området då vi kan placera liten mängd fillers väldigt ytligt. Denna teknik är även den vi använder vid behandling med fillers av pussrynkor. Det gör att vi med minimal mängd fillers kan lyfta huden/rynkan och ju mindre produkt som används desto mindre vätska binder du i området och minimerar risken för så kallad ”snusläpp”. Har man ett annat fillersmärke kan man inte använda denna ytliga teknik utan behöver placera mer material på ett djupare plan. Blanching går även att göra på andra ytliga rynkor i resterande ansikte.

NÄSA

Att använda fillers för att förändra näsans form och proportioner är en enkel behandling med stor potential.

Rätt använd kan en filler i näsan åstadkomma dramatiska förändringar i utseendet och i vissa fall t.o.m. ersätta behovet av en näsplastik.

Förändringar vi kan åstadkomma med fillers i näsan kan vara:

  • Korrigering av mindre ojämnheter efter kirurgiska näsplastiker.
  • För att ge en rakare och mer symmetrisk form på en skadad sned näsa.
  • För att bygga upp en platt näsa
  • Att jämna ut en knöl på näsan
  • Att jämna ut näsor med en krokig form s.k. ”önrnnäsa/höknäsa”
  • Att fylla ut eller lyfta nästippen.
  • Ändra näsborrarnas form.
  • På optisk väg förminska en stor näsa.

Alla näsor kan inte behandlas med en filler. Har du gjort mer än en näsplastik så behandlar vi inte din näsa med fillers då din anatomi anses vara förändrad vilket ökar riskerna för vid behandling. Det kan också vara svårt att behandla näsor som varit skadade flera gånger då broskbildning kan göra det svårt att komma till med nålen och placera materialet.

Vanliga frågor

Gör det ont?

Vi arbetar med då dessa har en mjuk och slät gel med lätt konsistens vilket gör att våra leg. sjuksköterskor kan injicera dem enkelt och smidigt. Produkterna innehåller också 0,3% lidokain som är smärtlindrande för att göra behandlingen mer behaglig.

Tål du inte lidokain så medela oss när du bokar så tar vi hem produkter utan lidokain

Hållbarhet och resultat

Hur länge din behandling håller beror på vilket material som används och inviduel ämnesomsättning.

Eftersom preparatet naturligt bryts ner i kroppen kommer du så småningom att behöva upprepa behandlingen för att bibehålla resultatet av din behandling.

En påfyllnadsbehandling efter 4 månader rekommenderas efter första behandlingen. Då behöver man inte börja om från början och din nästa behandling kommer att hålla längre än din första.

Efter din fillersbehandling kommer du att få råd för tiden närmast efteråt. Det är normalt att uppleva lite obehag efter behandlingen, såsom rodnad, svullnad, smärta, klåda, blåmärken eller ömhet vid behandlingsområdet. Vanligtvis försvinner detta efter några dagar, upp till 1–2 veckor.

Du ska inte massera det behandlade området efter din behandling.

Konsultation

När du söker till Skönhetsinstitutet för en injektionsbehandling är det första steget att boka in dig på en konsultation till våra leg. sjuksköterskor. Detta gör du enkelt genom vår onlinebokning.

På konsultationen kommer du att få frågor om din eventuella sjukdomshistoria och om du genomgått andra liknande behandlingar.

Kom förberedd till din konsultation. Tänk igenom vad du har för frågor och vilken effekt eller resultat du är ute efter. Du kommer att få svar på om man kan använda injektionsbehandlingar för att uppnå den effekt du önskar.

Du kan boka behandling i samband med din konsultation eller boka behandling utan konsultation om du vet vilket området du vill behandla.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer